Održivi razvoj Srbije: kako stojimo?

Ovaj dokument predstavlja pregled trenutnog stanja ljudskog razvoja Srbije i izazova u oblasti životne sredine, kao i resursa i ograničenja s kojima se Srbija suočava u napretku ka ostvarivanju ciljeva održivog razvoja (COR). Dokument pruža kontekstualne informacije za osmišljavanje šireg društvenog dijaloga kako bi se pomoglo uobličavanju procesa ostvarivanja COR na nacionalnom nivou shodno posvećenosti Srbije ispunjavanju Agende Ujedinjenih nacija za održivi razvoj do 2030. Dokument se usredsređuje na dimenzije COR, grupisane u četiri stuba, koje smatramo ključnim za ljudski razvoj u Srbiji. Ne bavi se ciljevima ili opcijama za postojeće politike, niti njihovim sprovođenjem.

Brošura je nastala okviru projekta „Pripremni projekat platforme za društveni dijalog o ciljevima održivog razvoja za Srbiju“ koji je podržala Vlada Švajcarske. Proistekla je iz studije „Održivi razvoj u Srbiji: osnovni pregled” koju je pripremio Centar za visoke ekonomske studije (CEVES), na čelu sa Kori Udovički sa istraživačkim timom u sastavu Nemanja Šormaz, Danijela Bobić, Aleksandra Urošev, Valentina Čolić, Mila Pejčić i Jelisaveta Lazarević.

Podelite:
Preptlati me na ovu temu
Obavesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Održivi razvoj za sve

17 globalnih ciljeva

Vođeni ovim ciljevima, svi mi – vlade, preduzeća, civilni sektor i javnost – radićemo zajedno na izgradnji bolje budućnosti za sve.

0
Zanima nas vaše mišljenje – javite nam se u komentarima!x