Drugi statistički izveštaj o napretku u ostvarivanju Ciljeva održivog razvoja, za 2021

Republički zavod za statistiku 2022 Preuzmite dokument 3,75 MB

Praćenje napretka u ostvarivanju ciljeva održivog razvoja (Sustainable Development Goals – SDG) definisanih Agendom za održivi razvoj do 2030. godine je važan preduslov razvoja i implementacije efektivnih razvojnih politika koje vode računa o celovito shvaćenom održivom razvoju i o tome da niko ne bude izostavljen iz razvojnih procesa. U ovom izveštaju, objavljenom u martu 2022 godine, napredak u ostvarivanju ciljeva održivog razvoja u Srbiji prati se u komparativnoj perspektivi, u poređenju sa EU-27 ka čijem članstvu Srbija teži i sa čijim bi normativnim okvirom, pa i razvojnim standardima Srbija trebalo da se usklađuje. Poređenje je sprovedeno i sa državama u regionu, zemljama kandidatima za članstvo u EU: Albanijom, Crnom Gorom i Severnom Makedonijom, prema mogućnostima koje dopušta dostupnost podataka.

Ovaj izveštaj je nastao na inicijativu projekta „Reforma javnih finansija – Agenda 2030” koji podržavaju Vlade Nemačke i Švajcarske, a sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, i nadovezuje se na prethodne inicijative koje su sprovedene u saradnji sa Republičkim zavodom za statistiku (RZS).

Podelite:
Preptlati me na ovu temu
Obavesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Održivi razvoj za sve

17 globalnih ciljeva

Vođeni ovim ciljevima, svi mi – vlade, preduzeća, civilni sektor i javnost – radićemo zajedno na izgradnji bolje budućnosti za sve.

0
Zanima nas vaše mišljenje – javite nam se u komentarima!x