Predstavnici Platforme „Održivi razvoj za sve“ učestvovali su na panelu „Standardizovano nefinansijsko izveštavanje – iskustva i perspektive” održanog 17. juna u Kragujevcu.

Sa ciljem da se problematika nefinansijskog izveštavanja približi široj javnosti, Centar za zelenu ekonomiju Univerziteta u Kragujevcu, Platforma Održivi razvoj za sve i Ekonomski fakultet u Kragujevcu, organizovali su 17. juna panel posvećen ovoj važnoj temi. Događaj je bio i deo širih napora Platforme da uspostavi i ojača veze i saradnju sa drugim ključnim nedržavnim akterima, a pre svega sa akademskom, naučnom  poslovnom zajednicom, u kontekstu primene Agende 2030 u Srbiji i ostvarivanja ciljeva održivog razvoja.

Na panelu je bilo reči o Direktivi o izveštavanju o korporativnoj održivosti, Evropskim standardima izveštavanja o održivosti, razvoju ESG strategije, nefinansijskom izveštavanju, ulozi i značaju organizacija civilnog društva u ESG izveštavanju i unapređenju ESG performansi, kao i o primerima dobre prakse.

Pored Nevena Marinovića iz Smark kolektiva, na panelu su od strane Platforme učestvovali i Iva Svilar, Beogradska otvorena škola; Lana Hadži-Niković, CEVES (Centar za visoke ekonomske studije) i Ivona Gvozdenović, Fondacija Ana i Vlade Divac. Na panelu je učestvovala i Marina Savić iz Atlantic Grupe kao predstavnica poslovnog sektora.

Učesnici panela razmatrali su nefinansijsko izveštavanje iz ugla interesnih grupa i ukazali na značaj svake ESG komponente i značaj standardizacije, pozivajući ne samo velike kompanije da se bave ESG pitanjima, već i mala i srednja preduzeća.

Panel su, između ostalih, pratili predstavnici ekonomskih fakulteta u Kragujevcu, Nisu, Novom Sadu, Beogradu i Banjaluci, Fakulteta Organiyacionih Nauka iz Beograda, kao i drugih naucno obrazovnih institucija, Privredne komore Srbije, Regionalna privredna komora Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga, Privredne komore Srbije, Regionalna privredna komora Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga, gradske uprave Grada Kragujevca, Narodne Banke Srbije, malih i srednjih preduzeća i drugi zainteresovani.

Podelite:
Preptlati me na ovu temu
Obavesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Održivi razvoj za sve

17 globalnih ciljeva

Vođeni ovim ciljevima, svi mi – vlade, preduzeća, civilni sektor i javnost – radićemo zajedno na izgradnji bolje budućnosti za sve.

0
Zanima nas vaše mišljenje – javite nam se u komentarima!x