Istraživanje „Mladi i Ciljevi održivog razvoja“

Boban Stojanović 2021 Preuzmite dokument 2,00 MB

Timočki omladinski centar TOC u saradnji sa Centrom za visoke ekonomske studije CEVES i u okviru Platforme „Održivi razvoj za sve“, realizovano je istraživanje o prepoznavanju i značaju ciljeva održivog razvoja kod mladih u Republici Srbiji. Istraživanje je kompletirano u oktobru 2021. godine i rađeno je kvantitativnim (online upitnik) i kvalitativnim (fokus grupe sa različitim grupama mladih širom Srbije) tehnikama.

Ono što se javlja kao opšti zaključak ovog istraživanja je da mladi mogu biti snažan saveznik svim institucijama i organizacijama koje rade na realizaciji ciljeva održivog razvoja. Mladima su važni svi aspekti ciljeva održivog razvoja i oni bi mogli da budu pravi ambasadori promocije i razvoja svesti o značaju svih pojedinačnih ciljeva održivog razvoja. Međutim, primetno je i da mladi nisu dovoljno edukovani i upućeni o ciljevima održivog razvoja. Iako značajno prepoznaju važnost zaštite životne sredine i socijalne inkluzije, potrebno je edukovati mlade i o ovim dimenzijama održivog razvoja (šta sve obuhvataju, šta su problemi, izazovi i slično), a posebno je važno unaprediti prepoznavanje dimenzije održivog ekonomskog rasta i njegove važnosti.

Autor istraživanja je Boban Stojanović.

Mladi i ciljevi održivog razvoja kratak size

Podelite:
Preptlati me na ovu temu
Obavesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Održivi razvoj za sve

17 globalnih ciljeva

Vođeni ovim ciljevima, svi mi – vlade, preduzeća, civilni sektor i javnost – radićemo zajedno na izgradnji bolje budućnosti za sve.

0
Zanima nas vaše mišljenje – javite nam se u komentarima!x