Urodnjavanje politika lokalnog održivog razvoja u Užicu

U okviru Platforme Održivi razvoj za sve, Fondacija Ana i Vlade Divac i Fondacija centar za demokratiju sprovode aktivnosti na nacionalnom i na lokalnom nivou koje se u prvom redu bave društvenom dimenzijom održivog razvoja. U Užicu su projektne aktivnosti realizovane u saradnji sa lokalnim organizacijama Užički centar za ljudska prava i demokratiju, Ženski centar Užice i Užički centar za prava deteta.

Publikacija „Urodnjavanje politika lokalnog održivog razvoja u Užicu“  nastala je kao rezultat analize postojećih lokalnih politika razvoja, analize podataka u oblasti socijalnog i ekonomskog razvoja sa posebnim osvrtom na pitanja rodne ravnopravnosti, kao i konsultacija sa predstavnicama dve lokalne organizacije Ženski centar Užice i Užički centar za demokratiju i ljudska prava. Na osnovu nalaza analize, formulisane su preporuke koje treba da doprinesu uključivanju rodne perspektive u svim fazama planiranja i izrade budućeg Plana razvoja Grada Užica.

Podelite:
Preptlati me na ovu temu
Obavesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Održivi razvoj za sve

17 globalnih ciljeva

Vođeni ovim ciljevima, svi mi – vlade, preduzeća, civilni sektor i javnost – radićemo zajedno na izgradnji bolje budućnosti za sve.

0
Zanima nas vaše mišljenje – javite nam se u komentarima!x