Analiza „Kako obezbediti delotvorno učešće organizacija civilnog društva u donošenju Zakona o životnoj sredini – Slučaj Zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti prirode“

Goran Sekulić 2022 Preuzmite dokument 807,14 KB

Analiza „Kako obezbediti delotvorno učešće organizacija civilnog društva u donošenju Zakona o životnoj sredini – Slučaj Zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti prirode“ autora Gorana Sekulića, pripremljena je u okviru tematske grupe „Transparentnost i učešće javnosti u izradi i usvajanju dokumenata javnih politika u oblasti zaštite prirode“.

U analizi dat je detaljan osvrt na zakonski okvir u oblasti zaštite prirode. Posebna pažnja pridata je procesu izrade, javne rasprave i usvajanju Zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti prirode. Proces je obeležilo nedosledno primenjivanje zakona i drugih pravnih akata Republike Srbije, kao i netransparentnost samog procesa izrade zbog nedovoljne prilike za uključivanje javnosti. Na osnovu analize, izrađene su preporuke za unapređenje procesa izrade zakonskih akata u oblasti zaštite prirode, koje su namenjene relevantnim donosiocima odluka.

Podelite:
Preptlati me na ovu temu
Obavesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Održivi razvoj za sve

17 globalnih ciljeva

Vođeni ovim ciljevima, svi mi – vlade, preduzeća, civilni sektor i javnost – radićemo zajedno na izgradnji bolje budućnosti za sve.

0
Zanima nas vaše mišljenje – javite nam se u komentarima!x