Ekonomski stub Platforme „Održivi razvoj za sve“ održao je 7. aprila 2022. godine fokus grupu sa predstavnicima različitih društvenih aktera iz Sombora u prostorijama Somborskog Edukativnog Centra. Među okupljenima bili su predstavnici gradske uprave, preduzeća, Privredne komore i javno komunalnih preduzeća. Događaj je organizovan sa ciljem da se prikupe informacije i stavovi učesnika o temama koje će biti značajne za pripremu Srednjoročnog plana razvoja grada, u skladu sa ciljevima iz Agende 2030.

Tokom fokus grupe, razgovaralo se o kvalitetu infrastrukture, ponudi radne snage, stanju u poljoprivredi i turizmu i glavnim preprekama daljeg razvoja u ovim oblastima, dostupnosti finansijskih instrumenata za preduzeća, kao i uticaju aktuelnih zbivanja u Ukrajini i kovid krize na poslovanje. Među glavnim zaključcima fokus grupe ističe se potreba za unapređenjem kvaliteta infrastrukture, kao i potreba za većim ulaganjima kako bi se stimulisala i dalje unapredila domaća privreda. Ovo je prvi od nekoliko događaja koje će Ekonomski stub sprovesti u Somboru u cilju formulisanja preporuka gradskoj upravi za izradu Srednjoročnog plana razvoja.

 

Podelite:
Preptlati me na ovu temu
Obavesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Održivi razvoj za sve

17 globalnih ciljeva

Vođeni ovim ciljevima, svi mi – vlade, preduzeća, civilni sektor i javnost – radićemo zajedno na izgradnji bolje budućnosti za sve.

0
Zanima nas vaše mišljenje – javite nam se u komentarima!x