Fondacija Centar za demokratiju zajedno sa Fondacijom Ana i Vlade Divac, a u okviru socijalnog stuba  Platforme za opštedruštveni dijalog “Održivi razvoj za sve”, radi na širenju znanja, angažovanju svih ključnih aktera i predlaganju prioriteta i politika u okviru socijalne dimenzije održivog razvoja.

U toku prve projektne godine, Fondacija Centar za demokratiju je objavila dva predloga javnih politika. Prvi predlog pod nazivom „Iskorenjivanje siromaštva kao strateški prioritet broj jedan za Srbiju“, vezan za cilj održivog razvoja 1 – svet bez siromaštva, pruža doprinos formulisanju novog strateškog pristupa borbi protiv siromaštva u Republici Srbiji koji bi bio zasnovan na standardima Agende održivog razvoja Ujedinjenih nacija i EU.

Drugi predlog pod naslovom “Ispunjenost standarda Međunarodne organizacije rada kao preduslov održivog razvoja u Srbiji” za cilj ima pružanje doprinosa ispunjenju UN Agende održivog razvoja do 2030. u Republici Srbiji, sa fokusom na cilj održivog razvoja 8 – dostojanstven rad i ekonomski rast.

Navedene predloge javnih politika možete pronaći na sledećim linkovima:

Preporuke: Iskorenjivanje siromaštva kao strateški prioritet broj jedan za Srbiju

 

Preporuke: Ispunjenost standarda Međunarodne organizacije rada kao preduslov održivog razvoja u Srbiji

 

 

 

 

 

 

 

Podelite:
Preptlati me na ovu temu
Obavesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Održivi razvoj za sve

17 globalnih ciljeva

Vođeni ovim ciljevima, svi mi – vlade, preduzeća, civilni sektor i javnost – radićemo zajedno na izgradnji bolje budućnosti za sve.

0
Zanima nas vaše mišljenje – javite nam se u komentarima!x