Kao doprinos širokoj društvenoj diskusiji o ciljevima održivog razvoja i sprovođenju Agende 2030 u Srbiji, stub zaštite životne sredine Platforme “Održivi razvoj za sve” proizveo je dve video reportaže o izazovima i potencijalima iz oblasti životne sredine sa kojima se suočava opština Sremski Karlovci.

Prva reportaža prikazuje aktivnosti lokalnih partnera u opštini Sremski Karlovci vezane za zaštićena životna područja i održivi turizam, i odnosi se na ciljeve održivog razvoja 15 (očuvanje života na zemlji) i 12 (odgovorna potrošnja i proizvodnja). Reportaža je dostupna na ovom linku

Druga reportaža bavi se uticajem klimatskih promena na lokalno vinogradarstvo, kao jednu od najvažnijih privrednih grana u opštini Sremski Karlovci i odnosi se na cilj održivog razvoja 13 (očuvanje klime), a delimično i na cilj 12 (odgovorna potrošnja i proizvodnja). Reportažu možete pogledati na ovom linku.

Oba izveštaja ukazuju na značaj lokalizovanja univerzalno definisanih ciljeva održivog razvoja, kako bi se globalne dugoročne razvojne težnje bolje uvezale sa potrebama zajednica, domaćinstava i pojedinaca.

 

 

 

 

 

Podelite:
Preptlati me na ovu temu
Obavesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Održivi razvoj za sve

17 globalnih ciljeva

Vođeni ovim ciljevima, svi mi – vlade, preduzeća, civilni sektor i javnost – radićemo zajedno na izgradnji bolje budućnosti za sve.

0
Zanima nas vaše mišljenje – javite nam se u komentarima!x