SDG Barometar

Samrt kolektiv 2022 Preuzmite dokument 1,44 MB

ESG/SDG barometar, izrađen u julu 2022. godine, predstavalja kratak vodič namenjen kompanijama koje razmišljaju o svom putu ka održivosti. Ovaj kratak ali sadržajan vodič namenjen je prvenstveno donosiocima odluka u kompanijama kao svojevrstan putokaz kroz dinamično okruženje i promene koje nastaju inicirane globalnim talasom održivosti. Osim jasnih indikatora na koje preduzeća treba da obrate pažnju, pubikacija takođe, nudi i set preporuka namenjenih ostalim partnerima. SDG barometar je nastao na temelju uporedne analize trendova u svetu i istraživanja stavova vodećih kompanija koje posluju u Srbiji.

Publikacija sadrži presek 6 ključnih trendova na koje treba obratiti pažnju: rastuće zakonske obaveze, sve dostupnije finansiranje za održive prakse, sve veća očekivanja u pogledu transparentnosti, sve traženiji profesionalci u oblasti održivosti, unapređenja u oblasti zaštite životne sredine u fokusu za najveći broj kompanija i nakon životne sredine snažan zaokret ka „S“.

Dodatno, publikacija sadrži i neka od zapažanja i preporuka namenjih donosiocima odluka iz svih sektora, među kojima su: građenje „business case“-a, potreba za efikasnijim mehanizmima međusektorske saradnje, strategija za razvoj odgovornog i održivog poslovanja, dosledno sprovođenje donetih zakona i razvoj usluga/servisa od organizacija civilnog društva.

Podelite:
Preptlati me na ovu temu
Obavesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Održivi razvoj za sve

17 globalnih ciljeva

Vođeni ovim ciljevima, svi mi – vlade, preduzeća, civilni sektor i javnost – radićemo zajedno na izgradnji bolje budućnosti za sve.

0
Zanima nas vaše mišljenje – javite nam se u komentarima!x