Aplikacija EU SDG Profile Creator koristi funkciju Eurostatove baze podataka za direktan pristup bazi podataka, preko veb servisa koje Eurostat nudi besplatno krajnjim korisnicima. U okviru aplikacije korisnici mogu da izaberu jedan od tri jezika baze podataka Eurostata, godinu SDG seta podataka, indikatore, zemlje (i/ili institucije), vremenski period i jezik na koji će prevesti izveštaj. Izveštaj (EU SDG profil) se kreira brzo na jednom od odabranih jezika: engleskom, francuskom, nemačkom (koji nudi Eurostat) ili preveden na srpski (ćirilično ili latinično pismo). Izveštaj je zasnovan na čitavom skupu postojećih podataka EU SDG u bazi podataka Eurostata. Sam izveštaj je sveobuhvatan Excel dokument koji sadrži detaljne tabele, grafikone i opise (kratke metapodatke indikatora), a svaki indikator SDG je predstavljen na posebnoj kartici.

Aplikacija je dovoljno fleksibilna da bira između velikog broja različitih parametara, kako bi se automatski prilagodio finalni izveštaj. Ako je potrebno, kreirane tabele i grafikoni se mogu dalje lako prilagoditi i zatim koristiti u drugim izveštajima i prezentacijama, kao što su Word, PowerPoint itd.

Potencijalni korisnici su svi oni koji treba da uporede i analiziraju, na jednostavan i intuitivan način, EU SDG indikatore između različitih zemalja i tokom vremena.

Da biste koristili portabilnu verziju ovog alata kliknite na: https://sdgs4all.rs/wp-content/uploads/2023/09/EU_SDG_Profile_Creator_2023.3-PORTABLE.zip

Napomena: kako biste koristili ovaj alat potrebno je da podesite regionalno podešavanje formata na English (United States).

Uputstvo za kreiranje EU SDG profila možete pronaći ovde: https://sdgs4all.rs/wp-content/uploads/2023/09/EU-SDG1-1.pdf

Podelite:
Preptlati me na ovu temu
Obavesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Održivi razvoj za sve

17 globalnih ciljeva

Vođeni ovim ciljevima, svi mi – vlade, preduzeća, civilni sektor i javnost – radićemo zajedno na izgradnji bolje budućnosti za sve.

0
Zanima nas vaše mišljenje – javite nam se u komentarima!x