Ekonomski rast mora da nosi sa sobom i dostojanstven rad, te dve stvari su povezane i na jednak način im se mora davati značaj i moraju se poštovati, izjavila je Nataša Vučković, generalna sekretarka Fondacije Centar za demokratiju i članica Socijalnog stuba Platforme „Održivi razvoj za sve“.

Kada govorimo o razvojnim programima za Srbiju, za naš region i naravno globalno, važno je istaći i značaj drugih ciljeva održivog razvoja koji se odnose na dobro upravljanje i razvoj institucija koje odgovaraju potrebama građana, inkluzivnost, dostupnost zdravstvene zaštite, pravo na vodu, zaštita životne sredine u raznim segmentima…

Kontinuirano se bavimo zaštitom i promocijom radnih prava, u kontekstu poštovanja međunarodnih standarda, insistirajući na tome da su prava vezana za rad sastavni deo korpusa ljudskih prava i da se na jednak način moraju štititi.

Zaštita radnih prava je važna i u kontekstu pristupnih pregovora Srbije sa Evropskom unijom i potrebom da uskladimo zakonodavstvo i institucionalnu praksu sa standardima koji postoje u EU, poručila je Vučković na panel diskusiji „Doprinos OCD i sindikata pravima radnika u lancima snabdevanja“ održanoj 8. septembra 2023. godine u okviru skupa „Efektivni žalbeni mehanizmi – Osnaživanje glasa radnika u Srbiji“ u organizaciji GIZ – Nemačke saradnje u Srbiji i Inicijative za globalnu solidarnost (Initiative for Global Solidarity).

Podelite:
Preptlati me na ovu temu
Obavesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Održivi razvoj za sve

17 globalnih ciljeva

Vođeni ovim ciljevima, svi mi – vlade, preduzeća, civilni sektor i javnost – radićemo zajedno na izgradnji bolje budućnosti za sve.

0
Zanima nas vaše mišljenje – javite nam se u komentarima!x