U ime Platforme „Održivi razvoj za sve“, u junu 2023. godine CEVES se pridružio uglednom Globalnom Forumu za nacionalna savetodavna tela o ciljevima održivog razvoja. Globalni Forum predstavlja mrežu koja povezuje savetodavne komisije, savete i slična tela, sa fokusom na teme održivog razvoja, u cilju razmene i deljenja znanja i iskustava zainteresovanih strana. Širom sveta, ova tela doprinose institucionalnim strukturama za sprovođenje ciljeva održivog razvoja na nacionalnom nivou. Kroz povezivanje znanja i interesa različitih zainteresovanih strana, savetodavna tela podstiču društvenu prihvatljivost i koheziju unutar društva u vreme ključnih promena i transformacija.

Kao član Globalnog foruma za nacionalna savetodavna telа o ciljevima održivog razvoja, CEVES će, u ime Platforme „Održivi razvoj za sve“, aktivno učestvovati u međunarodnim diskusijama i razmeni znanja o održivom razvoju, podeliti doprinose razvijene u okviru Platforme kao i stečena iskustva i naučene lekcije. Članstvo pruža mogućnost Srbiji da razmenjuje iskustva, najbolje prakse i naučene lekcije sa drugim zemljama, unapređujući globalnu saradnju i zajednički rad na postizanju ciljeva održivog razvoja.

Platforma „Održivi razvoj za sve“ će iskoristiti svoje članstvo u Globalnom forumu, i znanje stečeno u okviru njega, kako bi nastavila da zagovara koherentnost politika i efikasnu implementaciju ciljeva održivog razvoja na nacionalnom nivou. Pridruživanjem Globalnom forumu, Platforma „Održivi razvoj za sve“ potvrđuje svoju posvećenost održivom razvoju i podsticanju saradnje, čime jača svoju poziciju ključnog aktera u podsticanju napora u ostvarivanju održivog razvoja u Srbiji. Očekujemo da će ova partnerstva ubrzati napore u izgradnji bolje budućnosti za sve, ne ostavljajući nikoga iza sebe.

Podelite:
Preptlati me na ovu temu
Obavesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Održivi razvoj za sve

17 globalnih ciljeva

Vođeni ovim ciljevima, svi mi – vlade, preduzeća, civilni sektor i javnost – radićemo zajedno na izgradnji bolje budućnosti za sve.

0
Zanima nas vaše mišljenje – javite nam se u komentarima!x