Organizacije civilnog društva okupljene oko Platforme “Održivi razvoj za sve” pripremile su “Prilog nedržavnog sektora za Dobrovoljni nacionalni izveštaj Republike Srbije o sprovođenju Agende za održivi razvoj 2030”.

Prilog sadrži ključne nalaze iz ovogodišnjeg monitoring izveštaja “Srbija 2030: Upravlja li Srbija svojim (održivim) razvojem” koji je pripremljen tokom 2021. godine i predstavlja opsežnu analizu pripremljenosti Srbije za sprovođenje Agende 2030. U Prilogu je predstavljen: a) pregled okvira za sprovođenje Agende 2030 (uključujući procenu usklađivanja planskih dokumenata s Agendom 2030, institucionalnih mehanizama, koordinacije za postizanje ciljeva održivog razvoja i procenu mehanizama za praćenje napretka i izveštavanje) sa preporukama i b) sažetak analize okvira za dostizanje šesnaest pojedinačnih ciljeva održivog razvoja.

Dokument je namenjen državnim institucijama i donosiocima odluka, kao vid pomoći u izveštavanju o sprovođenju ovog međunarodnog dogovora od izuzetne važnosti.

Prilog možete preuzeti ovde.

Podelite:
Preptlati me na ovu temu
Obavesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Održivi razvoj za sve

17 globalnih ciljeva

Vođeni ovim ciljevima, svi mi – vlade, preduzeća, civilni sektor i javnost – radićemo zajedno na izgradnji bolje budućnosti za sve.

0
Zanima nas vaše mišljenje – javite nam se u komentarima!x