Na sednici Skupštine grada Pirota održanoj 20. maja 2022. godine usvojen je Srednjoročni plan grada Pirota za period od 2022. do 2024. godine, čiju izradu je podržala Platforma Održivi razvoj za sve.

Usvajanje Srednjoročnog plana rezultat je višemesečnog procesa tokom kojeg su predstavnici Platforme pružali stručnu podršku Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj grada Pirota i Regionalne razvojne agencije Jug koji su bili zaduženi za izradu dokumenta.

Platforma od početka svog funkcionisanja pomaže napore odabranih opština u izradi lokalnih planskih doumenata, predviđenih Zakonom o planskom sistemu Republike Srbije, te njihovog uvezivanja sa ciljevima održivog razvoja. I dok je Platforma u ostalim gradovima u kojima je delovala pomagala usvajanje lokalnih Planova razvoja, Pirot je prva jedinica lokalne samouprave kojoj je pružena podrška u izradi Sredjoročnog plana.

Cilj izrade srednjoročnog plana je definisanje sveobuhvatnog i ažurnog pregleda obaveza (mera i aktivnosti) koje Grad treba da sprovede tokom perioda od tri godine u skladu sa prioritetima utvrđenim u Planu razvoja i raspoloživim resursima (ljudskim i materijalnim). Кroz izradu i donošenje srednjoročnog plana povećava se i transparentnost odgovornosti za sprovođenje utvrđenih lokalnih ciljeva iz Agende 2030.

Srednjoročni plan grada Pirota za period od 2022. do 2024. godine možete pronaći OVDE.

Podelite:
Preptlati me na ovu temu
Obavesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Održivi razvoj za sve

17 globalnih ciljeva

Vođeni ovim ciljevima, svi mi – vlade, preduzeća, civilni sektor i javnost – radićemo zajedno na izgradnji bolje budućnosti za sve.

0
Zanima nas vaše mišljenje – javite nam se u komentarima!x