Fondacija Ana i Vlade Divac organizuje u utorak, 01. marta od 11 časova organizuje vebinar „Održivi razvoj i podrška malim poljoprivrednim gazdinstvima’’

Lokacija: (WebinarJam – platforma za online komunikaciju)

Teme:        Održivi razvoj i podrška malim poljoprivrednim gazdinstvima

  • Strateški okvir Srbije u oblasti poljoprivrede i ciljevi održivog razvoja- stanje i perspektive
  • Poljoprivredne savetodavne stručne službe u službi održivog razvoja poljoprivrednih gazdinstava
  • Zaštita bilja u Srbiji – održive poljoprivredne prakse
  • Put ka održivosti malih poljoprivrednih gazdinstava i prerađivača hrane u Srbiji – programi podrške
  • O održivosti poljoprivredne proizvodnje iz ugla malih proizvođača – stanje i perspektive u Srbiji

Webinar ima za cilj da ukaže na napredak u ostvarenju  Cilja održivog razvoja 2, Iskorenjivanje gladi, kvalitetna ishrana i održiva poljoprivreda.

Poljoprvreda ne predstavlja poseban cilj u Agendi 2030., ali ona se vidi kao moguće rešenje svakog cilja. Kada govorimo o Evropskoj uniji, politike ruralnog razvoja i poljoprivrede su znatno usmerene na ostvarenje Agende 2030.

Politika za ruralni razvoj i poljoprivredu Srbije kroz Strategiju poljoprivrede i ruralnog razvoja Republike Srbije za period 2014–2024. godina” na sveobuhvatan način kroz operativne ciljeve pokriva gotovo identične globalne ciljeve kao i politika EU. Međutim na nivou indikatora koji su predviđeni strategijom, postoji određena neusaglašenosti.

Cilj webinara je da ukaže na strateški okvir Republike Srbije u oblasti poljoprivrede, njegovu povezanost sa Agendom 2030, i na postojeće dobre prakse koje doprinose ostvarenju Cilja 2., sa akcentom na potcilj 2.3.  koji se odnosi na povećanje produktivnosti i efikasnosti u proizvodnji na svim nivoima u lancu proizvodnje hrane, pre svega kroz podršku malim poljoprivrednim gazdinstvima koja čine okosnicu održivog razvoja.

Agendu pogledajte OVDE

Vremenski okvir: Od 60 do 90 minuta trajanja online panela u zavisnosti od interesovanja prisutnih da učestvuju u raspravi. Panelisti/kinje će imati na raspolaganju blokove u trajanju od 15 minuta da osnovnim informacijama uvedu učesnike u diskusiju.

Možete da se registrujete OVDE

Svojim logovanjem i učešćem istovremeno ste dali saglasnost da se sav audio-vizuelni materijal snimljen tokom događaja može objaviti u sredstvima informisanja i štampanim publikacijama. Snimak ovog događaja će biti postavljen na sajtu SDGs for All.

Registrovanjem na ovaj panel dajete pristanak za dobijanje informacija o budućim SDGs For All događajima. Trajanje događaja: do 90 minuta. 

Podelite:
Preptlati me na ovu temu
Obavesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Održivi razvoj za sve

17 globalnih ciljeva

Vođeni ovim ciljevima, svi mi – vlade, preduzeća, civilni sektor i javnost – radićemo zajedno na izgradnji bolje budućnosti za sve.

0
Zanima nas vaše mišljenje – javite nam se u komentarima!x