Brošura “Živi održivo, poboljšaj život budućih generacija” izrađena je od strane Društva mladih istraživača iz Bora u oktobru 2021. godine, u okviru inicijative “Bolje je održivo” ,koja je podržana od strane GIZ Projekta “Reforma javnih finansija – Agenda 2030”.

Ova brošura predstavlja svojevrstan vodič za život koji je u skladu sa prirodom i potrebama budućih generacija. Još 80tih godina prošlog veka čovečanstvo je postalo svesno da prevelik porast brojnosti svetskog stanovništva, ljudska potreba za prostorom i prirodnim resursima, preterano iskorišćavanje i zagađivanje prirode dovode do toga da nam ponestaje i prostora i prirodnih resursa za zadovoljavanje naših potreba. Zagađenje i klimatske promene, nedostatak čiste pijade vode, zdravog zemljišta, čistog vazduha negativno utiču i na naše zdravlje. Iz razmišljanja kako da se ovi problemi prevaziđu proistekao je koncept održivog razvoja koji podrazumeva takav razvoj čovečanstva koji zadovoljava potrebe sadašnjice ne dovodeći u pitanje sposobnost budućih generacija da zadovolje vlastite potrebe.

Svako od nas, u svom domu, u svom svakodnevnom životu, radnom mestu, školi može da se ponaša na održivi način. Nadamo se da će vam ova brošura pomoći da svoj način života usmerite tako da zadovoljite svoje potrebe uz smanjenje potrošnje prirodnih resursa i smanjenje negativnog uticaja na životnu sredinu. A puno malih, ličnih, doprinosa zajedno daju jedan veliki!

Brošuru možete pronaći na ovom LINKU

Podelite:
Preptlati me na ovu temu
Obavesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Održivi razvoj za sve

17 globalnih ciljeva

Vođeni ovim ciljevima, svi mi – vlade, preduzeća, civilni sektor i javnost – radićemo zajedno na izgradnji bolje budućnosti za sve.

0
Zanima nas vaše mišljenje – javite nam se u komentarima!x