Socijalni stub Platforme „Održivi razvoj za sve“, kojim koordinaraju Fondacija Ana i Vlade Divac i Fondacija Centar za demokratiju, organizovao je u Zaječaru 3. i . 4. decembra  2021. godine  trening pod nazivom „Izveštavanje o ciljevima održivog razvoja od 1 do 5“.

Trening je okupio  predstavnike/ce lokalnih medija poput Zaječar online, Magnum radio, ZA portal iTV Istok, kao i organizacije civilnog društva: udruženje „Rime“, Centar za trudnice, roditelje i decu „TRK“, Društvo obolelih od cerebralne i dečije paralize Zaječar i Timočki omladinski centar.

Trening je počeo 3. decembra, na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, sa prezentacijama lokalnih kampanja koje će Udruženje Rime i Udruženje za podršku obolelima od cerebralne i dečje paralize, sprovoditi tokom decembra i januara 2022. godine.

Tokom radnog dela obuke, učesnicima je predstavljena  Agenda 2030 i ponuđeni su im primeri izveštavanja o temama koje pokrivaju prvih pet ciljeva održivog razvoja vezanih za socijalnu dimenziju održivosti. Trening  je vodila Jovana Gligorijević, novinarka i urednica nedeljnika „Vreme”. Šta su ciljevi održivog razvoja, socijalne razlike, kako da izveštavamo o siromaštvu, o čemu pričamo kada pričamo o obrazovanju i zašto postoji neravnopravnost u jeziku bile su samo neke od tema treninga.

Naredna obuka za lokalne medije biće organizovana u Apatinu tokom proleća 2022. godine.

Podelite:
Preptlati me na ovu temu
Obavesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Održivi razvoj za sve

17 globalnih ciljeva

Vođeni ovim ciljevima, svi mi – vlade, preduzeća, civilni sektor i javnost – radićemo zajedno na izgradnji bolje budućnosti za sve.

0
Zanima nas vaše mišljenje – javite nam se u komentarima!x