Women in Public Finance

Uprkos značajnom napretku poslednjih godina, i dalje postoji jaz u rodnom liderstvu u oblasti javnih finansija u kojoj tradicionalno dominiraju muškarci. Vidljive i nevidljive barijere nastavljaju da sputavaju žene u ostvarivanju svojih liderskih potencijala na ovom polju.
Štaviše, primetan je nedostatak podataka i podrške u vezi sa specifičnim okolnostima žena koje rade u oblasti javnih finansija. Jedinstvena konferencija „Žene u javnim finansijama“ nastojala je da odgovori na ovaj jaz. Konferencija je organizovana od strane Dods Diversity&Inclusion i međunarodne neprofitne organizacije Public Finance by Women (PFW).
Projekat Reforma javnih finansija – Agenda 2030, koji podržavaju vlade Nemačke i Švajcarske a implementira GIZ, iskoristio je ovu priliku da obezbedi osam mesta na Konferenciji za koleginice, liderke, koje dolaze iz partnerskih organizacija: Ministarstva finansija Republike Srbije, Uprave carina i Uprave za trezor.
Konferencija, koja je održana virtuelno 30. novembra 2021. godine, okupila je sadašnje i buduće liderke iz svih oblasti javnih finansija. Ova konferencija je ispitala ulogu žena u sektoru i trenutne izazove liderstva. Pored toga, u fokusu su bile praktične teme, kao što su povećanje vidljivosti žena lidera, lično brendiranje i strateško planiranje karijere.
Srpske liderke u oblasti javnih finansija posvedočile su koliko im je konferencija bila korisna, jer su im ponuđene smernice, koučing i inspiracija za dalji razvoj karijere, osnaživanje i ostvarivanje svojih potencijala.

Podelite:
Preptlati me na ovu temu
Obavesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Održivi razvoj za sve

17 globalnih ciljeva

Vođeni ovim ciljevima, svi mi – vlade, preduzeća, civilni sektor i javnost – radićemo zajedno na izgradnji bolje budućnosti za sve.

0
Zanima nas vaše mišljenje – javite nam se u komentarima!x