Beogradska otvorena škola, zajedno sa partnerskom organizacijom, Društvom mladih istraživača Bor, organizovala je 23. novembra drugi okrugli sto u Boru na temu lokalnog razvojnog planiranja. Događaj je okupio predstavnike civilnog društva i gradske uprave, u cilju identifikovanja ključnih izazova i razvojnih prioriteta, koji će se naći u delu Lokalnog plana razvoja Grada Bora koji se odnosi na zaštitu životne sredine.

Na događaju je predstavljen nacrt Doprinosa za plan razvoja grada Bora u oblasti zaštite životne sredine u kojem su definisani prioritetni ciljevi i mere za ciljeve drživog razvoja 6, 7, 11, 12, 13, 14 i 15, na osnovu stavova i komentara učesnika prikupljenih na prvom okruglom stolu održanom krajem oktobra.

Učesnici su imali priliku da prokomentarišu preporuke sadržane u dokumentu i predlože eventualne izmene i dopune. U toku diskusije o cilju održivog razvoja 6 prisutni su spomenuli da se, u nedostatku dovoljne količine industrijske vode, za te potrebe sve više koristi pijaća voda, zbog čega postoji opasnost da će doći do nedostatka pijaće vode u budućnosti. Jedno od predloženih rešenja jeste uspostavljanje primata pijaće nad industrijskom vodom. Slična diskusija pratila je nalaze i kod ostalih ciljeva.

Komentari i stavovi prisutnih predstavnika gradske uprave i civilnog sektora biće iskorišćeni za reviziju i dopunu prethodno spomenutog dokumenta, koji će nakon toga biti poslat predstavnicima lokalne samouprave.

Podelite:
Preptlati me na ovu temu
Obavesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Održivi razvoj za sve

17 globalnih ciljeva

Vođeni ovim ciljevima, svi mi – vlade, preduzeća, civilni sektor i javnost – radićemo zajedno na izgradnji bolje budućnosti za sve.

0
Zanima nas vaše mišljenje – javite nam se u komentarima!x