Ekonomski stub Platforme „Održivi razvoj za sve“ organizovao je 29. oktobra okrugli sto pod nazivom „Dobavljačke inicijative: prilika za rast i umrežavanje srpske privrede?“ u okviru Tematske grupe 1 “MSP Srbije 2030 – Proboj u prvi plan”. Cilj Tematske grupe je da okuplja predstavnike pre svega preduzeća, ali i međunarodnih institucija, sektora civilnog društva i države, u dijalogu čiji je cilj razvijanje predloga kako da mala i srednja preduzeća zauzmu mesto koje im pripada u srpskoj privredi. Širi cilj je stvaranje moderne domaće privrede i životne sredine po meri čoveka, u skladu sa Agendom 2030 za održivi razvoj.

Okrugli sto je okupio predstavnike privrede i Razvojne Agencije Srbije kako bi diskutovali o dobavljačkim inicijativama koje su prepoznate kao veoma značajan instrument za dalji razvoj domaćih preduzeća. Diskusija je doprinela boljem razumevanju postojećih inicijativa i njihovih glavnih učinaka, ali i ukazala na glavne potrebe u daljem razvoju domaćih preduzeća kroz podsticanje dobavljačkih inicijativa i većeg umrežavanja privrede.

Kao krajni ishod serije sastanaka u okviru Tematske grupe 1, očekuje se kreiranje predloga politike za unapređenje položaja malih i srednjih preduzeća u srpskoj privredi, koja će dalje doprineti ekonomskom rastu i kreiranju dostojanstvenih poslova, u kontekstu ciljeva održivog razvoja Agende 2030. Predlozi politika bice ponuđeni u procesu izrade nove strategije za razvoj malih i srednjih preduzeća.

Podelite:
Preptlati me na ovu temu
Obavesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Održivi razvoj za sve

17 globalnih ciljeva

Vođeni ovim ciljevima, svi mi – vlade, preduzeća, civilni sektor i javnost – radićemo zajedno na izgradnji bolje budućnosti za sve.

0
Zanima nas vaše mišljenje – javite nam se u komentarima!x