U okviru inicijative pod nazivom „Prvi korak ka čistijoj i otpornijoj lokalnoj zajednici“ koju sprovodi Fondacija Gimnazije „Veljko Petrović“, u partnerstvu sa Udruženjem „Humanizacija“ i Gradom Somborom, a uz podršku Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, u petak, 15. oktobra, u somborskoj Gimnaziji održana je prva radionica pod nazivom „Zeleni čas“.

Tokom radionice učenici ove škole upoznati su sa konkretnim primerima, mogućnostima, načinima i vrstama reciklaže koji se sprovode u Somboru i okolini, kao i sa udruženjima koja na različite načine deluju u cilju zaštite životne sredine. Plan je da se „Zeleni čas“ održi u svim srednjim školama na teritoriji Grada Sombora.

Ispred lokalne samouprave sa učenicima je na temu saradnje Grada Sombora sa predstavnicima civilnog društva i uključivanja građana u različite projekte zaštite životne sredine razgovarao pomoćnik gradonačelnika za oblast urbanizma i zaštite životne sredine Siniša Borota.

Inicijativa „Prvi korak ka čistijoj i otpornijoj lokalnoj zajednici“ sprovodi se u okviru projekta „Reforma javnih finansija – Agenda 2030“ koji podržavaju vlade Švajcarske i Nemačke, a implementira GIZ.

Podelite:
Preptlati me na ovu temu
Obavesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Održivi razvoj za sve

17 globalnih ciljeva

Vođeni ovim ciljevima, svi mi – vlade, preduzeća, civilni sektor i javnost – radićemo zajedno na izgradnji bolje budućnosti za sve.

0
Zanima nas vaše mišljenje – javite nam se u komentarima!x