Edukativna radionica za mlade i akcija čišćenja gradskih obala Lima Zeleni dan, posvećena ciljevima održivog razvoja iz oblasti zaštite životne sredine, održana je 23. oktobra u Priboju.

Zeleni dan obuhvatao je predavanje o ciljevima održivog razvoja, plutajućem otpadu na obali Lima i akciju sakupljanja otpada na gradskim obalama. Nakon predavanja u Omladinskom centru, mladim volonterima je u drugom delu akcije na obali Lima prvo prezentovano stanje plutajućeg otpada, njegova putanja od izvora Lima u Crnoj Gori do generisanja u ogromnim količinama u Potpećkom jezeru u Priboju. Pokaznim prikupljanjem otpada na obali, ukazano je na činjenicu da u strukturi otpada, sa udelom od 40%, dominira plastični otpad, koji je ujedno i najduže biorazgradiv u prirodi i tako predstavlja značajnu opasnost i dugotrajnu pretnju po „zeleniji“ Priboj. Po završetku akcije čišćenja, organizovana je projekcija kratkog filma „Otpadnici“.

Zeleni dan organizovalo je Udruženje građana Primus iz Priboja, lokalni partner stuba zaštite životne sredine na Platformi „Održivi razvoj za sve“, u saradnji sa lokalnom Kancelarijom za mlade.

Prilog o Zelenom danu u vestima TV Priboj možete pogledati sa početkom od 12:13.

Podelite:
Preptlati me na ovu temu
Obavesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Održivi razvoj za sve

17 globalnih ciljeva

Vođeni ovim ciljevima, svi mi – vlade, preduzeća, civilni sektor i javnost – radićemo zajedno na izgradnji bolje budućnosti za sve.

0
Zanima nas vaše mišljenje – javite nam se u komentarima!x