Dvodnevni trening održan je 29. i 30. septembra 2021. godine za predstavnike/predstavnice organizacija civilnog društva (OCD) iz Zaječarskog okruga na temu: Lokalizacija Ciljeva održivog razvoja.

Treningu su prisustvovali predstavnici/ce organizacija Udruženje Rime, Omladine Jazas, Timočkog omladinskog centra, Udruženje „Društvo Roma“, Društvo obolelih od cerebralne i dečije paralize Zaječar i Fondacije Iskorak.

Tokom treninga učesnice i učesnici su imali prilike da steknu nova znanja o Ciljevima održivog razvoja i Planu razvoja grada Zaječara. Uspešno su mapirali izazove vezane za prvih pet Ciljeva održivog razvoja iz domena socijalne dimenzije održivog razvoja,  povezali ih sa aktivnostima svojih organizacija i prepoznali zagovaračke inicijative za unapređenje postojećeg strateškog okvira u Zaječaru. Posebno se pokrenula tema urodnjavanja lokalnih politika i to pre svega, lokalnog Plana razvoja.

Učesnicima i učesnicama predstavljen je i konkurs za Program obuke i mentorstva za realizaciju lokalnih kampanja za promociju  Ciljeva održivog razvoja. Na konkursu koji se realizuje kroz Socijalni stub Platforme „Održivi razvoj za sve“,  tri odabrane organizacije uzeće učešće u sprovođenju lokalnih kampanja zagovaranja za ostvarivanje Ciljeva održivog razvoja u Zaječarskom  okrugu.

Podelite:
Preptlati me na ovu temu
Obavesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Održivi razvoj za sve

17 globalnih ciljeva

Vođeni ovim ciljevima, svi mi – vlade, preduzeća, civilni sektor i javnost – radićemo zajedno na izgradnji bolje budućnosti za sve.

0
Zanima nas vaše mišljenje – javite nam se u komentarima!x