Dvodnevni trening održan je 15. i 16. juna 2021. za predstavnike/predstavnice organizacija civilnog društva (OCD)  iz Pirotskog okruga na temu: Lokalizacija ciljeva održivog razvoja.

Treningu je prisustvovalo 10 OCD, predstavnice seoskih domaćinstava, seoskih ženskih organizacija iz Pirotskog okruga: Udruženje žena Lav, Žene juga,  Pirgos, Zvono, Vizija, Radionica Dekupi, Udruženje Izvorsko Zrno, Seosko gazdinstvo Veljković Dojkinci, Zlatne ruke i Vredne ruke.

Tokom treninga učesnice i učesnici su imali prilike da steknu nova znanja o ciljevima održivog razvoja i  Planu razvoja grada Pirota. Kroz radionice uspešno su mapirali izazove vezane za prvih pet ciljeva održivog razvoja,  povezali ih sa aktivnostima svojih OCD i prepoznali zagovaračke inicijative, kako bi unapredili postojeći strateški okvir. Posebno se pokrenula tema urodnjavanja lokalnih politika, naročito Plana razvoja.

Učesnicima i učesnicama predstavljen je i konkurs za Program obuke i mentorstva za realizaciju lokalnih kampanja za promociju ciljeva održivog razvoja. Na konkursu koji se realizuje kroz Socijalni stub Platforme,  tri odabrane organizacije uzeće učešće u sprovođenju lokalnih kampanja zagovaranja za ostvarivanje ciljeva održivog razvoja u Pirotskom okrugu.

Podelite:
Preptlati me na ovu temu
Obavesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Održivi razvoj za sve

17 globalnih ciljeva

Vođeni ovim ciljevima, svi mi – vlade, preduzeća, civilni sektor i javnost – radićemo zajedno na izgradnji bolje budućnosti za sve.

0
Zanima nas vaše mišljenje – javite nam se u komentarima!x