Rodno odgovorno budžetiranje je alat koji nam pomaže da procenimo uticaj javnih politika na položaj žena i muškaraca, devojčica i dečaka. Kroz interaktivne lekcije, ova platforma pruža znanja i veštine za razumevanje kako budžetske odluke utiču na rodnu ravnopravnost. Platforma je prvobitno napravljena za državne službenike u gradovima i opštinama, ali je zbog velikog interesovanja sada dostupna i organizacijama civilnog društva kao i svim zainteresovanim građanima i građankama. Četiri celine, podeljene u više od 15 lekcija, vode vas kroz teoriju, slike, video materijale i kvizove koji povezuju javne politike i rodnu ravnopravnost na zabavan način.

Platforma je izrađena u saradnji Agencije Ujedinjenih nacija za za rodnu ravnpopravnost i osnaživanje žena (UN WOMEN) i projekta Nemačko-srpske razvojne saradnje „Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe“, koji sprovodi GIZ.

Više informacija o platformi za rodno budžetiranje naći čete na ovom linku

Podelite:
Preptlati me na ovu temu
Obavesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Održivi razvoj za sve

17 globalnih ciljeva

Vođeni ovim ciljevima, svi mi – vlade, preduzeća, civilni sektor i javnost – radićemo zajedno na izgradnji bolje budućnosti za sve.

0
Zanima nas vaše mišljenje – javite nam se u komentarima!x