U Regionalnom inovacionom startap centru u Priboju, održan je, 4. novembra, sastanak predstavnika lokalne samouprave i predstavnika nevladinih organizacija, Beogradskog fonda za političku izuzetnost (BFPE), Beogradske otvorene škole (BOŠ) i Udruženja građana Primus iz Priboja. Tema sastanka odnosila se na izradu plana razvoja jedinice lokalne samouprave, koji su sve lokalne samouprave dužne da donesu prema Zakonu o planskom sistemu RS.

Na sastanku je utvrđeno da su svi strateški dokumenti opštine Priboj istekli, ili ističu ove godine i da je potrebno strateški utvrditi pravac daljeg razvoja opštine. Učesnici su došli do konsenzusa o potrebi izrade i usvajanja plana razvoja jedinice lokalne samouprave, koji bi bio krovni strateški dokument u opštini, i kojim bi se odredili razvojni prioriteti Priboja. Takođe su se usaglasili i o početnim koracima u ovom procesu. BOŠ i BFPE su ponudili svoju mentorsku podršku u izradi plana razvoja Priboja, za koju predstvnici lokalne samouprave smatraju da bi bila od velikog značaja, zbog ograničenih kapaciteta opštine i velikog obima posla koju izrada plana nosi sa sobom. Na kraju sastanka je zaključeno da je od presudne važnosti postojanje političke volje u Priboju da se ovaj proces otpočne, i najavljena su ponovna okupljanja predstavnika opštine i predstavnika civilnog sektora.

Sastanak je organizovan u okviru dijaloga na lokalnom nivou koji BOŠ i BFPE u prvoj projektnoj godini sprovode u Priboju.

 

 

Podelite:
Preptlati me na ovu temu
Obavesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Održivi razvoj za sve

17 globalnih ciljeva

Vođeni ovim ciljevima, svi mi – vlade, preduzeća, civilni sektor i javnost – radićemo zajedno na izgradnji bolje budućnosti za sve.

0
Zanima nas vaše mišljenje – javite nam se u komentarima!x