Završna konferencija tekuće faze Platforme „Održivi razvoj za sve“ – „Agenda 2030 – Zajedno ka održivoj budućnosti“

08 June 2022 10:00 AM 3:00 pm „Agenda 2030 – Zajedno ka održivoj budućnosti"

Završna konferencija tekuće faze Platforme „Održivi razvoj za sve” biće održana 8. juna, od 10 časova u Hotelu Mona Plaza u Beogradu, u organizaciji Fondacije Ana i Vlade Divac, ispred Platforme „Održivi razvoj za sve”. 

Opšti cilj godišnje konferencije je da se promisli o ključnim dostignućima dijaloga o prioritetima održivog razvoja, koji olakšava Platforma, i da se daju preporuke za napredovanje procesa formulisanja programskih politika koje su inkluzivnije u pogledu ciljeva održivog razvoja. Konferencija okuplja nedržavne aktere i donosioce odluka (i na nacionalnom i na lokalnom nivou) kako bi se razmotrili najbolji načini za usklađivanje nekih od ključnih razvojnih prioriteta Srbije sa ciljevima iz Agende 2030. 

Platforma „Održivi razvoj za sve“ je posvećena afirmaciji ciljeva održivog razvoja koji su definisani u strateškim dokumentima Ujedinjenih nacija i stvaranju platforme za opšte-društveni dijalog na temu održivog razvoja. Posebna vrednost projekta je uključivanje svih aktera društvenog života u Republici Srbiji kako bi svojim doprinosima istakli važnost teme održivog razvoja, a svojim autoritetom i uticali na prihvatanje ideje održivog razvoja u najširim društvenim grupama.

Platformu podržavaju vlade Švajcarske i Nemačke, a implementira se uz pomoć Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u okviru projekta „Reforma javnih finansija – Agenda 2030“. Partneri na projektu su Centar za visoke ekonomske studije, Beogradska otvorena škola, Fondacija Centar za demokratiju, Timočki omladinski centar, Fondacija BFPE za odgovorno društvo i SMart Kolektiv.

Konferencija će se održati u hibridnom formatu i prenosiće se preko Zoom platforme. 

Obezbeđen je i prevod na engleski jezik.

Link za registraciju je OVDE

Link za registraciju za ZOOM platformu je OVDE

Uvodna obraćanja:

    • Jadranka Joksimović, ministarka za evropske integracije u Vladi Republike Srbije
    • Slavica Đukić Dejanović, specijalna savetnica predsednice Vlade Republike Srbije zadužena za Agendu 2030
    • Fransoaz Žakob, stalna koordinatorka UN u Srbiji
    • Žan-Luk Eš, zamenik ambasadora Švajcarske Konfederacije u Srbiji (biće potvrđeno naknadno)
    • Kristijan Šiling, Prvi sekretar i šef Odeljenja za razvojnu saradnju Ambasade Savezne Republike Nemačke u Srbiji
Pogledaj vebinar

Da li vam je ovaj vebinar bio koristan?