KA ODRŽIVOM POSLOVANJU… #3-Kako do veće zapošljivosti osoba sa invaliditetom i drugih teže zapošljivih grupa

24 December 2020 2:00 PM 3:00 pm Povećanje zapošljavanja osoba sa invaliditetom

U okviru cilja 8 Agende 2030 – Dostojanstven rad i ekonomski rast, poseban potcilj 8.5 predviđa da se do 2030 postigne puna i produktivna zaposlenost i dostojanstven rad za sve, žene, muškarce, uključujući i mlade ljude i osobe sa invaliditetom kao i uspostavljanje jednake plate za rad jednake vrednosti. Vebinar će poseban naglasak staviti na zapošljivost osoba sa invaliditetom i drugih teže zapošljivih grupa, a koja se meri indikatorom – Stopa nezaposlenosti po polu, starosti i invaliditetu.

S obzirom da je Republika Srbija ovaj cilj integrisala i u Nacionalnu strategiju za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom za period 2020 – 2024. čime nastoji poboljšanju sveukupnog društvenog i ekonomskog položaja osoba sa invaliditetom, za ostvarenje cilja Strategije neophodno je aktivno učešće svih društvenih aktera, a pogotovo poslovnog sektora.    

Vebinar je namenjen poslovnom sektoru kao i svima onima koji se bave temom zapošljavanja osoba sa invaliditetom i drugih marginalizovanih grupa, a u cilju razmene iskustva i dobrih praksi. 

Na vebinaru će govoriti: Marija Škrbić Dražić, Manpower Group, Ljupka Mihajlovska, članica radne grupe Vlade Srbije za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom, Milica Mišković, Forum za odgovorno poslovanje i predstavnici drugih kompanija sa dobrim praksama.

Vebinar se organizuje u okviru platforme „Održivi razvoj za sve“ koji podržavaju Vlade Švajcarske i Nemačke, a realizuje Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Partneri na projektu su Fondacija Ana and Vlade Divac, Centar za visoke ekonomske studije, Beogradska otvorena škola, Fondacija centar za demokratiju, Timočki omladinski centar i Beogradski fond za političku izuzetnost.

Vebinar će se održati 24. decembra, s početkom u 14 časova, putem ,,Webinar Jam” platforme, za šta je neophodno prijaviti se putem LINK-a

Tokom vebinara, učesnici će imati priliku da saznaju o:

  • podacima o zapošljvanju i uključivanju osoba sa invaliditetom radno okruženje u kompanijama okupljenih u Forumu za odgovorno poslovanje;
  • prilikama za osnaživanje i zapošljavanje teže zapošljivih grupa kroz projekat “Poslovna inkluzija” koji sprovode Manpower Group i Assert International;
  • Javnim politikama usmerenim za poboljšanje položaja osoba sa invaliditetom.

Kome je vebinar namenjen?

predstavnici poslovnog sektora

Izlagači/ce

Milica Mišković

Programska menadžerka Foruma za odgovorno poslovanje

Marija Škrbić Dražić

Coordinator for Community, Development and Social Responsibility

Ljupka Mihalovska

Članica RG za poboljšanje osoba sa invaliditetom

Pogledaj vebinar

Da li vam je ovaj vebinar bio koristan?