KA ODRŽIVOM POSLOVANJU… #2- Do boljeg biznisa kroz integraciju izveštavanja o nefinansijskim učincima

06 November 2020 2:00 PM 3:15 pm Nefinansijsko izveštavanje

U okviru cilja 12 agende Ujednjenih nacija do 2030. godine – Odgovorna potrošnja i proizvodnja, potcilj 12.6 je specifičan samo za poslovni sektor i glasi „Podsticati kompanije, posebno velike i međunarodne, da usvoje održive prakse i da integrišu informacije o održivosti u svoj ciklus izveštavanja“ . Drugim rečima, ovaj potcilj naglašava važnost integrisanja informacija o održivosti u redovne cikluse poslovnog izveštavanja i meri se brojem kompanija koje izdaju izveštaje o održivosti.

Kako bi omogućili zainteresovanim predstavnicima preduzeća da saznaju više o nefinansijskom izveštavanju, Forum za odgovorno poslovanje i Smart Kolektiv organizuju besplatan vebinar, pod nazivom “KA ODRŽIVOM POSLOVANJU… – Do boljeg biznisa kroz integraciju izveštavanja o nefinansijskim učincima”.

Na vebinaru će govoriti Aleksandar Janjušević, šef odseka za računovodstvo i reviziju u Ministarstvu finansija, Tijana Koprivica, direktorka za održivo poslovanje u kompaniji Delta holding Neven Marinović, izvršni direktor Foruma za odgovorno poslovanje i Milica Mišković, programska menadžerka Foruma za odgovorno poslovanje.

Vebinar se organizuje u okviru projekta „Održivi razvoj za sve“ koji podržavaju vlade Švajcarske i Nemačke, a realizuje Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Partneri na projektu su Fondacija Ana and Vlade Divac, Centar za visoke ekonomske studije, Beogradska otvorena škola, Fondacija centar za demokratiju, Timočki omladinski centar i Beogradski fond za političku izuzetnost.

Vebinar će se održati 6. novembra, s početkom u 14 časova, putem ,,Webinar Jam” platforme, za šta je neophodno prijaviti se putem LINK-a.

Tokom vebinara, učesnici će imati priliku da saznaju o:

  • trenutnom stanju nefinansijskog izveštavanja u Srbiji i u Evropskoj uniji;
  • obavezama koje su donele izmene i dopune Zakona o računovodstvu u članovima 37. i 38. kada je u pitanju nefinansijsko izveštavanje;
  • zašto vodeće kompanije pored finansijskih izveštaja izdaju i nefinansijske, i kome su oni namenjeni;
  • šta sve sadrži kvalitetan izveštaj na primerima kompanija sa dugogodišnim iskustvom u izveštavanju.

Kome je vebinar namenjen?

predstavnici poslovnog sektora

Izlagači/ce

Aleksandar Janjušević,

Šef odseka za računovodstvo i reviziju u Ministarstvu finansija,

Tijana Koprivica,

Direktorka za održivo poslovanje u kompaniji Delta holding

Neven Marinović,

Izvršni direktor Foruma za odgovorno poslovanje i direktor Smart kolektiva

Milica Mišković,

programska menadžerka Foruma za odgovorno poslovanje.

Pogledaj vebinar

Da li vam je ovaj vebinar bio koristan?