Doniranje hrane- potrebe i izazovi

27 September 2021 10:00 AM 12:00 pm Doniranje hrane - potrebe i izazovi

Fondacija Ana i Vlade Divac i Fondacija Centar za demokratiju organizuju u ponedeljak, 27. septembra od 10 časova organizuju vebinar „Doniranje hrane – potrebe i izazovi“ (smanjenje gladi, postići bezbednost hrane i poboljšanje ishranu).

Lokacija: (WebinarJam – platforma za online komunikaciju)

Uoči Međunarodnog dana svesti o gubitku i bacanju hrane, Socijalni stub Platforme “Održivi razvoj za sve” koji realizuju Fondacija Ana i Vlade Divac u partnerstvu sa Fondacijom centar za Demokratiju, organizuje webinar na temu “Doniranje hrane – potrebe i izazovi”.

Webinar ima za cilj da ukaže na spremnost Srbije za ostvarivanje Cilja održivog razvoja 2 – „Svet bez gladi“, sa posebnim akcentom na Potcilj 2.2. – do kraja 2030. okončati sve oblike neuhranjenosti, uz postizanje (do kraja 2025. godine) međunarodno dogovorenih ciljeva koji se odnose na zaostajanje u telesnom razvoju dece mlađe od 5 godina i usmeriti pažnju na nutritivne potrebe adolescentkinja, trudnica i dojilja te starijih lica.

Webinar če obuhvatiti teme strateškog okvira i javnih politika za smanjenje gladi u Srbiji, raspoloživosti podataka za merenje napretka, ali i ukazati na inicijative privatnog, javnog i poslovnog sektora usmerene na obezbeđivanje hrane najugroženijim kategorijama stanovništva i smanjenju bacanja hrane.

Agendu pogledajte OVDE.

Vremenski okvir: Do 120 minuta trajanja online panela u zavisnosti od interesovanja prisutnih da učestvuju u raspravi. Panelisti/kinje će imati na raspolaganju blokove u trajanju od 15 minuta da osnovnim informacijama uvedu učesnike u diskusiju.

Svojim logovanjem i učešćem istovremeno ste dali saglasnost da se sav audio-vizuelni materijal snimljen tokom događaja može objaviti u sredstvima informisanja i štampanim publikacijama. Snimak ovog događaja će biti postavljen na sajtu SDGs for All.

Registrovanjem na ovaj panel dajete pristanak za dobijanje informacija o budućim SDGs For All događajima. Trajanje događaja: do 90 minuta. 

Izlagači/ce

Milica Stanković

Rukovodilac sektora za razvoj usluga socijalnu zastitu I saradnju sa udruzenjima iz Sekretarijat za socijalnu zaštitu, , Sekretarijat za socijalnu zaštitu, Grad Beograd

Jelena Radojičić

Stručna saradnica za socijalnu delatnost, Crveni krst Srbije

Aleksandar Vidaković

Predsednik, Federacija banaka hrane Srbije

Željko Mitkovski

Menadžer projekta, Fondacija Ana i Vlade Divac

Jovana Gligorijević

Moderatorka, Novinarka i urednica nedeljnika "Vreme"

Pogledaj vebinar

Da li vam je ovaj vebinar bio koristan?