Srbija 2030 – Malo vremena, dosta izazova: Da li je Srbija odredila svoj razvojni put?

Organizacije civilnog društva okupljene oko Platforme “Održivi razvoj za sve” pripremile su treći po redu Monitoring izveštaj “Srbija 2030 – Malo vremena, dosta izazova: Da li je Srbija odredila svoj razvojni put?”. Izveštaj predstavlja opsežnu analizu pripremljenosti Srbije za sprovođenje Agende 2030 i namenjen je državnim institucijama i stručnoj javnosti, kao vid pomoći u radu na ovom međunarodnom dogovoru od izuzetne važnosti.

Prema međunarodnim izveštajima, Republika Srbija je pokazala blagi napredak ka ispunjenju 6 ciljeva održivog razvoja, a na putu je ka ostvarenju za četiri. Najproblematičnije stanje ocenjeno je za cilj 13 – Akcija za klimu, u čijem ostvarenju Srbija nazaduje. Ovo ukazuje da je neophodno uložiti dodatne napore za sprovođenje Agende 2030, što pre svega podrazumeva postavljanje ciljeva održivog razvoja u nacionalni kontekst, donošenjem Plana razvoja Republike Srbije.

Podelite:
Preptlati me na ovu temu
Obavesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Održivi razvoj za sve

17 globalnih ciljeva

Vođeni ovim ciljevima, svi mi – vlade, preduzeća, civilni sektor i javnost – radićemo zajedno na izgradnji bolje budućnosti za sve.

0
Zanima nas vaše mišljenje – javite nam se u komentarima!x