Rodna perspektiva u Planu razvoja Grada Pirota i preporuke za izradu srednjoročnog plana razvoja

Publikacija Urodnjavanje srednjoročnog plana razvoja Grada Pirota nastala je kao rezultat analize Plana razvoja Grada Pirota 2021. – 2028., analize podataka u oblasti socijalnog i ekonomskog razvoja sa posebnim osvrtom na pitanja rodne ravnopravnosti, kao i konsultacija sa predstavnicama lokalne samouprave i organizacijama civilnog društva. Na osnovu nalaza analize formulisane su preporuke koje bi trebalo da doprinesu uključivanju rodne perspektive u svim fazama planiranja i izrade budućeg Srednjoročnog plana razvoja Grada Pirota.

U okviru platforme Održivi razvoj za sve, Fondacija Ana i Vlade Divac i Fondacija Centar za demokratiju sprovode aktivnosti na nacionalnom i na lokalnom nivou koje se u prvom redu bave društvenom dimenzijom održivog razvoja. U Pirotu se projektne aktivnosti realizuju u saradnji sa lokalnim organizacijama, kroz lokalne kamapanje za promociju Ciljeva održivog razvoja i Agende 2030. , kao i saradnje sa lokalnim medijima, institucijama i lokalnom samoupravom.

 

Podelite:
Preptlati me na ovu temu
Obavesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Održivi razvoj za sve

17 globalnih ciljeva

Vođeni ovim ciljevima, svi mi – vlade, preduzeća, civilni sektor i javnost – radićemo zajedno na izgradnji bolje budućnosti za sve.

0
Zanima nas vaše mišljenje – javite nam se u komentarima!x