Odgovornost da sve osetljive grupe budu prihvaćene u društvu leži na akterima svih sektora, ali uloga kompanija i poslovnog sektora u ovom domenu je neprocenjiva, jedna je od ključnih poruka CSR & ESG Foruma (foruma namenjenog korporativnoj održivosti i odgovornosti i integraciji kriterijuma životne sredine, socijalnih i upravljačkih pitanja u poslovne i investicione odluke) koji je održan 12. decembra u Beogradu. Događaj je  okupio je eksperte za održivi razvoj i društveno odgovorno poslovanje koji su predstavili aktuelna rešenja i trendove iz ovih oblasti, dok je naglasak bio na temi različitosti i inkluzije.

U uvodnom delu prisutnima su se obratili Per Krumrej, Šef odeljenja za rad i socijalna pitanja, Ambasade Savezne Republike Nemačke u Srbiji, Rihard Kohli, direktor Švajcarske kancelarije za saradnju, Ambasade Švajcarske u Srbiji i Tod Endruz, v.d. direktor misije USAID-a u Srbiji.

Forum za odgovorno poslovanje i Smart Kolektiv ove godine su prvi put dodelili Nagradu za najinkluzivnijeg poslodavca i to kompanijama koje su usmerene na stvaranje radnog okruženja u kom svi zaposleni imaju jednake mogućnosti za napredovanje i osećaju se uključeno i prihvaćeno u svim sferama rada. Na događaju je dodeljena i Nagrada „Šampioni održivosti“ koja ima za cilj da istakne projekte koji na direktan način doprinose ostvarenju ciljeva Agende održivog razvoja.

Glavna sesija na događaju, posvećena temi različitosti i inkluzije, produbila je dijalog o strateškom pristupu negovanju principa inkluzije, poštovanja različitosti i ravnopravnosti, kao i njihove implementacije u poslovne strategije. Panel je okupio predstavnike različitih sektora koji su iz različitih perspektiva razgovarali o ovoj temi.

Tokom konferencije održano je 10 paralelnih okruglih stolova posvećenih trendovima u održivom razvoju i multisektorskim perspektivama. Kroz aktivan dijalog, učesnici su se detaljno bavili ovim temama i razmenjivali dragocena iskustva i uvide.

Novitet ovogodišnje konferencije bili su mladi polaznici edukativnog programa Sustainability Starter“ koji su predstavili rešenja Sustainability izazova na kojima su brižjivo radili uz podršku mentora iz vodećih kompanija.

Na ovogodišnjem CSR & ESG forumu, uručena su i priznanja za doniranje hrane najugroženijima, odnosno za doprinos borbi protiv siromaštva i ostvarenju Ciljeva održivog razvoja u 2023. godini.

Podelite:
Preptlati me na ovu temu
Obavesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Održivi razvoj za sve

17 globalnih ciljeva

Vođeni ovim ciljevima, svi mi – vlade, preduzeća, civilni sektor i javnost – radićemo zajedno na izgradnji bolje budućnosti za sve.

0
Zanima nas vaše mišljenje – javite nam se u komentarima!x