Katarina Majić, Nenad Rakić i Iskra Tadić pobednici su konkursa za najbolje studentske istraživačke radove o sprovođenju Agende za održivi razvoj do 2030.

Zadatak učesnika konkursa bio je da u svojim radovima obrade najmanje jednu opštu i jednu specifičnu temu iz oblasti socijalne politike, ekonomije ili zaštite životne sredine, vezane za primenu Agende za održivi razvoj do 2030. u Srbiji.

Konkurs za studente podržale su vlade Švajcarske i Nemačke u okviru projekta “Reforma javnih finansija – Agenda 2030”, koji implementira GIZ.

Cilj konkursa bio je da se podigne informisanost i svest mladih o značaju primene Agende za održivi razvoj do 2030. u Srbiji i podstakne njihovo uključivanje u društveni dijalog o primeni ciljeva održivog razvoja, kako bi se bolje i sveobuhvatnije primenili i oni specifični ciljevi i oblasti koji su za njih najznačajniji.

Pobednica takmičenja Katarina Majić ima radno iskustvo i pohađa master studije, a u svom istraživačkom radu bavila se životnom sredinom i vodom kao resursom. Drugoplasirani Nenad Rakić fokusirao je svoj rad na siromaštvo i energetsku bezbednost u kontekstu aktuelne energetske krize, dok je Iskra Tadić svoj rad posvetila temi rodne ravnopravnosti.

Četvrto mesto na takmičenju osvojio je Grigor Milošević sa radom na temu održivog turizma.

Njihove radove možete pročitati ovde:

  1. Katarina Majić: Prepreke i izazovi u oblasti prečišćavanja otpadnih voda i tretiranja otpada
  2. Nenad Rakić: Problemi siromaštva i energetske bezbednosti u Republici Srbiji
  3. Iskra Tadić: Kako se može postići rodna ravnopravnost u Srbiji / ili lokalnim zajednicama do 2030. godine?
  4. Grigor Milošević: Potencijal uticaja prostornog planiranja na promociju održivog turizma u svrhu dostizanja ciljeva održivog razvoja (SDGs)

 

 

 

 

 

Podelite:
Preptlati me na ovu temu
Obavesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Održivi razvoj za sve

17 globalnih ciljeva

Vođeni ovim ciljevima, svi mi – vlade, preduzeća, civilni sektor i javnost – radićemo zajedno na izgradnji bolje budućnosti za sve.

0
Zanima nas vaše mišljenje – javite nam se u komentarima!x