Ekonomski stub Platforme „Održivi razvoj za sve“ organizovao je 29. juna 2022. godine završnu konferenciju na nacionalnom nivou, u okviru Tematske grupe posvećene planiranju lokalnog ekonomskog razvoja od strane lokalnih zajednica.

Konferencija je obeležila jednogodišnje delovanje Tematske grupe koja je do sada održala seriju radionica sa predstavnicima privatnog i javnog sektora u lokalnim zajednicama Pirota, Knjaževca i Sombora, i dve radionice na nacionalnom nivou sa predstavnicima ključnih institucija za lokalni razvoj. Među učesnicima bili su predstavnici Republičkog sekretarijata za javne politike, Stalne konferencije gradova i opština, Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj, Nacionalne koalicije za decentralizaciju, javno-komunalnih preduzeća Srbijašume, Raška i Tvrđava Golubački grad, uprave Dimitrovgrad, međunarodnih razvojnih organizacija, kao i eksperti koji se bave lokalnim ekonomskim razvojem i javnim politikama.

Među ključnim zaključcima jeste važnost učešća svih zainteresovanih strana, kako na lokalnom tako i na nacionalnom nivou, u upravljanju resursima koji se nalaze na teritoriji lokalnih zajednica. Da bi se omogućilo stvaranje snažnih lokalnih zajednica koje upravljaju svojim ekonomskim razvojem, ne ostavljaju nikoga iza sebe i međusobno sarađuju, neophodno je uključivanje svih zainteresovanih strana u sve delove procesa planiranja i sprovođenja planova razvoja.

Podelite:
Preptlati me na ovu temu
Obavesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Održivi razvoj za sve

17 globalnih ciljeva

Vođeni ovim ciljevima, svi mi – vlade, preduzeća, civilni sektor i javnost – radićemo zajedno na izgradnji bolje budućnosti za sve.

0
Zanima nas vaše mišljenje – javite nam se u komentarima!x