Na ovom  predstavljeni  osnovni principi javnog zagovaranja i održivog razvoja, kao i  primeri dve  kampanja koje su realizovane kao rezultat mentorske podrške i treninga za jačanja kapaciteta organizacija u gradovima u kojima je Socijalni stub Platforme  sprovodio aktivnosti.

Organizacije civilnog društva (OCD) sa svojim mrežama i poznavanjem potreba u lokalanoj zajednici,  kao i sa sposobnošću da dođu do najranjivijih grupa u društvu,  su ključni  partneri u ostvarivanju osnovnog principa Agende 2030. Da niko ne ostane po strani. Stoga je uključenost i uloga lokalnih organizacija civilnog društva (OCD) od suštinskog značaja kako bi se izvršile neophodne promene i obezbedila održivost reformi.

Kroz aktivnosti koje je Fondacija Ana i Vlade Divac realizovala u okviru Socijalnog stuba Platforme “Održivi razvoj za sve” više od 50 organizacija civilnog društvo iz Zaječara, Pirota, Užica, Požege, Apatina, Sombora i Knjaževca, prošlo je obuke na temu lokalizacije ciljeva održivog razvoja, koje je organizovao Socijalni stub Platforme.

Dodatno, 14 organizacija  podržano je kroz trening i mentorsku podšku za jačanje kapaciteta i pripreme kampanja javnog zagovaranja za neke od tema u oblasti prvih pet Ciljeva održivog razvoja.

Teme:
1. Opšte strategije javnog zagovaranja
2. Analiza sadržaja dokumenta – Agenda 2030.
3. Kampanje javnog zagovaranja za održivi razvoj

Panelisti / panelistkinje:

  • Jelena Nešić, Inicijativa za demokratsku tranziciju – mentorka i trenerica na programu za jačanje kapaciteta OCD u okviru Socijalnog stuba Platforme “Održivi razvoj za sve”
  • Radmila Grujančić, Ženski centar Užice
  • Vesna Bogdanović, Ženski centar Užice
  • Suzana Ilić,  Udruženje Rime, Zaječar
Podelite:
Preptlati me na ovu temu
Obavesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Održivi razvoj za sve

17 globalnih ciljeva

Vođeni ovim ciljevima, svi mi – vlade, preduzeća, civilni sektor i javnost – radićemo zajedno na izgradnji bolje budućnosti za sve.

0
Zanima nas vaše mišljenje – javite nam se u komentarima!x