Fondacija Ana i Vlade Divac organizovala je dvodnevni trening pod naslovom: „Izveštavanje o ciljevima održivog razvoja od 1 do 5“, 19. i 20 . maja u Apatinu.

Trening je prevashodno bio namenjen lokalnim medijima iz Apatina i Sombora, ali je okupio i predstavnike lokalnih organizacija civilnog društva i škola. Na treningu su učestvovali, između ostalih i predstavnici TV Apatin, Novi radio Sombor, Radio Dunav, udruženja građana Ruža, Breza, CEKOS i drugi.

Tokom treninga, učesnicima je predstavljena  Agenda 2030 i ponuđeni su im primeri izveštavanja o temama koje pokrivaju prvih pet ciljeva održivog razvoja vezanih za socijalnu dimenziju održivosti.  Šta su ciljevi održivog razvoja, socijalne razlike, kako da izveštavamo o siromaštvu, o čemu pričamo kada pričamo o obrazovanju i zašto postoji neravnopravnost u jeziku bile su samo neke od tema treninga.

Ovo je poslednji u nizu treninga o izveštvanju o Ciljevima održivog razvoja koji su do sada održani u Užicu, Zaječaru, Pirotu.

Trening  je vodila Jovana Gligorijević, novinarka i urednica nedeljnika „Vreme”.

Podelite:
Preptlati me na ovu temu
Obavesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Održivi razvoj za sve

17 globalnih ciljeva

Vođeni ovim ciljevima, svi mi – vlade, preduzeća, civilni sektor i javnost – radićemo zajedno na izgradnji bolje budućnosti za sve.

0
Zanima nas vaše mišljenje – javite nam se u komentarima!x