Dvodnevni trening održan je 3. i 4. marta 2022. godine za predstavnike/ce organizacija civilnog društva (OCD) iz Apatina  na temu: Lokalizacija Ciljeva održivog razvoja.

Treningu su prisustvovali predstavnici/ce organizacija CEKOS, Vredene ruke, Udruženja žena Apatin “Ruža crvena”, Udruženja građana Breza, Društvo za cerebralnu u dečju paralizu. Pored predstavnica/ka organizacija, treningu su prisustvovale i predstavnice Komisije za rodnu ravnopravnost i Opštine Apatin.

Tokom treninga učesnice i učesnici su imali prilike da steknu nova znanja o Ciljevima održivog razvoja i uspešno  mapiraju izazove vezane za prvih pet Ciljeva održivog razvoja iz domena socijalne dimenzije održivog razvoja,  povežu  ih sa aktivnostima svojih organizacija i prepoznaju zagovaračke inicijative za unapređenje postojećeg strateškog okvira u Apatinu.

Učesnicima i učesnicama predstavljen je i konkurs za Program obuke i mentorstva za realizaciju lokalnih kampanja za promociju  Ciljeva održivog razvoja. Na konkursu koji se realizuje kroz Socijalni stub Platforme „Održivi razvoj za sve“,  tri odabrane organizacije uzeće učešće u sprovođenju lokalnih kampanja zagovaranja za ostvarivanje Ciljeva održivog razvoja u Apatinu.

Podelite:
Preptlati me na ovu temu
Obavesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Održivi razvoj za sve

17 globalnih ciljeva

Vođeni ovim ciljevima, svi mi – vlade, preduzeća, civilni sektor i javnost – radićemo zajedno na izgradnji bolje budućnosti za sve.

0
Zanima nas vaše mišljenje – javite nam se u komentarima!x