Anketa građana o primeni koncepta održivog razvoja u lokalnoj sredini i opredeljenost građana za implementaciju ciljeva održivog razvoja u dokumenta javne politike Grada Bora sprovedena je tokom oktobra, novembra i decembra 2021. godine. Anketa je deo inicijative „Bolje je OdRživo“ koji se realizuje u okviru šireg projekta „Reforma javnih finansija – Agenda 2030“ koji podržavaju vlade Švajcarske i Nemačke, a implementira GIZ. Ovu lokalnu inicijativu realizuje Društvo mladih istraživača Bor u saradnji sa  Lokalnom samoupravom-Grad Bor, Udruženjem građana „Village“ – Pokret za razvoj sela Zlot, OŠ “Dušan Radović“, OŠ “3. Oktobar“ Bor, Tehničkom školom Bor i Veb timom „Bor 030“.

Građani Bora su pokazali značajno interesovanje za anketu o ciljevima održivog razvoja i njihovoj implementaciji kroz programe aktivnosti na zaštiti životne okoline u Boru. Rezultati ankete pokazuju da su za građane Bora najvažnija pitanja među ciljevima održivog razvoja koji se odnose na zaštitu životne sredine: održivi urbani razvoj (kvalitet vazduha, upravljanje otpadom, saobraćaj, zelene površine), očuvanje prirodnih resursa, reciklaža, održivi turizam, korišćenje obnovljive energije i energetska efikasnost, zatim obezbedjen pristup pijaćoj vodi i sanitarni uslovi za sve ljude i zaštita prirode (zemljišta, šuma, biodiverziteta), kao i ublažavanje i smanjenje uticaja i posledica klimatskih promena.

Detaljne rezultate ankete možete pogledati na sledećem LINKU.

Podelite:
Preptlati me na ovu temu
Obavesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Održivi razvoj za sve

17 globalnih ciljeva

Vođeni ovim ciljevima, svi mi – vlade, preduzeća, civilni sektor i javnost – radićemo zajedno na izgradnji bolje budućnosti za sve.

0
Zanima nas vaše mišljenje – javite nam se u komentarima!x