Na poslednjoj sednici SO Priboj u 2021. godini, održanoj 28. decembra, usvojen je Plan razvoja opštine Priboj za period od 2022. do 2028. godine. Platforma „Održivi razvoj za sve“ doprinela je izradi ovog strateškog planskog dokumenta kroz aktivnosti stuba zaštite životne sredine u ovoj opštini, koji je tokom 2020 i 2021. godine organizovao širok konsultativni proces  sa svim ključnim lokalnim akterima.

Platforma od početka svog funkcionisanja pomaže napore odabranih opština u izradi lokalnih Planova razvoja, predviđenih Zakonom o planskom sistemu Republike Srbije, te njihovog uvezivanja sa ciljevima održivog razvoja. Plan razvoja je dokument od najvišeg značaja za jedinicu lokalne samouprave (JLS) i za cilj ima uspostavljanje vizije razvoja JLS i mape puta kako tu viziju ostvariti.

Stub zaštite životne sredine je, u partnerstvu sa lokalnom partnerskom organizacijom Primus, u periodu od avgusta 2020. do februara 2021. godine radio na razvoju Doprinos Planu razvoja opštine Priboj u oblasti zaštite životne sredine . Svrha ovog procesa bila je izrada dokumenta koji bi odredio prioritetne ciljeve opštine Priboj u oblasti zaštite životne sredine, koji su u skladu sa ciljevima održivog razvoja.

Plan razvoja opštine Priboj možete pronaći OVDE.

 

Podelite:
Preptlati me na ovu temu
Obavesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Održivi razvoj za sve

17 globalnih ciljeva

Vođeni ovim ciljevima, svi mi – vlade, preduzeća, civilni sektor i javnost – radićemo zajedno na izgradnji bolje budućnosti za sve.

0
Zanima nas vaše mišljenje – javite nam se u komentarima!x