Beogradska otvorena škola, u saradnji sa partnerima u okviru Platforme “Održivi razvoj za sve”, Fondacijom BFPE za odgovorno društvo, Fondacijom Ana i Vlade Divac, Fondacijom Centar za demokratiju, Centrom za visoke ekonomske studije i Timočkim omladinskim centrom, organizuje onlajn regionalnu konferenciju “Saradnjom do održivog razvoja na lokalnom nivou – Bor, Zaječar i Knjaževac”, 16. decembra 2021. u 11 časova.

Konferencija će okupiti eksperte i brojne relevantne aktere iz Bora, Zaječara i Knjaževca, sa ciljem razmene iskustava i primera dobre prakse u sve tri dimenzije koje čine održivi razvoj: ekonomskoj, socijalnoj i dimenziji zaštite životne sredine. Poseban akcenat će biti na potrebi za regionalnim pristupom u rešavanju lokalnih problema i izazova, a u kontekstu dostizanja ciljeva iz Agende 2030 za održivi razvoj, krovnog razvojnog dokumeta na globalnom nivou.

Konferencija se sastoji iz tri panela, svaki posvećen jednoj dimenziji održivog razvoja. Panelisti će govoriti o obrazovanju i načinima za unapređenje ove oblasti, potencijalima za razvoj ruralnog turizma kao načinu za ekonomski razvoj, vezi između zaštite životne sredine i ekonomskog razvoja, kao i o potrebi uspostavljanja efikasne regionalne saradnje po svim ovim pitanjima.

Za više informacija o događaju, panelima i govornicima, molimo pogledajte agendu konferencije. Registracija je obavezna, a možete da je izvršite putem sledećeg linka: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZUqdOqvqjMoE9ya956esYkwEmOkrdbo1zLR

Podelite:
Preptlati me na ovu temu
Obavesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Održivi razvoj za sve

17 globalnih ciljeva

Vođeni ovim ciljevima, svi mi – vlade, preduzeća, civilni sektor i javnost – radićemo zajedno na izgradnji bolje budućnosti za sve.

0
Zanima nas vaše mišljenje – javite nam se u komentarima!x