Tri lokalne organizacije koje su završile  program obuke i mentorstva za realizaciju lokalnih kampanja za promociju ciljeva održivog razvoja, koji realizuje Socijalni stub Platforme, organizovale su 4. novembra okrugli sto na temu „pOdrži me da razumem – razvojne prioritete grada Pirota i održivi razvoj“. Na okruglom stolu su učestvovali predstavnici /ce srednjih škola, nastavnici/ce građanskog vaspitanja, psiholozi/škinje, preduzetnici/cei predstavnici/ce civilnog sektora.

Ivona Gvozdenović, menadžerka u Fondaciji Ana i Vlade Divac koja rukovodi Socijalnim stubom Platforme „Održivi razvoj za sve“, predstavila je aktivnosti Socijalnog stuba u Pirotu i aktivnosti Platforme.

Tokom diskusije učesnici/ce su inominovali teme značajne za uključivanje u nastavu građanskog vaspitanja, dok su preduzetnici/ce prepoznali celoživotno učenje i programe neformalnog obrazovanja kao važan segment u njihovom razvoju.

Sarita Bradaš iz Fondacije centar za demokratiju predstavila je nalaze analize „Rodna perspektiva u Planu razvoja Grada Pirota – preporuke za izradu srednjoročnog plana“. Učesnicima/učesnicama su predstavljene sve tri incijative koje realizuju organizacije: Žene juga, Zvono i Lav. Ispred Udruženja Lav, učesnicima se obratila Jelena Marinković koja je istakla važnost lokalnih procesa u ostvarivanju ciljeva socijalnog stuba održivog razvoja. Irena Stojanović iz Udruženja Zvono, održala je prezentaciju o potrebi za celoživotnim učenjem  kroz ostvarivanje jednakih mogućnosti za sve, a predstavnica organizacije Žene juga je govorila o važnosti uključivanja žena u javne politike.

Sve tri organizacije skrenule su pažnju na važnost uključivanja svih aktera u izradu lokalnih razvojnih dokumenata i predstavile programe svojih organizacija koji doprinose ostvarivanju Agende 2030 na lokalnom nivou.

Podelite:
Preptlati me na ovu temu
Obavesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Održivi razvoj za sve

17 globalnih ciljeva

Vođeni ovim ciljevima, svi mi – vlade, preduzeća, civilni sektor i javnost – radićemo zajedno na izgradnji bolje budućnosti za sve.

0
Zanima nas vaše mišljenje – javite nam se u komentarima!x