Na konkursu objavljenom tokom oktobra 2021. godine socijalni stub Platforme izabrao je tri organizacije iz Zaječara za učešće u programu obuke i mentorstva za realizaciju lokalnih kampanja usmerenih na promociju ciljeva održivog razvoja i Agende 2030.

Izabrane su organizacije: Udruženje Rime, Centar za trudnice, roditelje i klince – TRK i  Društvo obolelih od cerebralne i dečije paralize.

Tokom novembra i decembra organizacije će proći kroz obuke za izgradnju kapaciteta, te će, uz podršku mentorske organizacije, realizovati svoje aktivnosti usmerene na učešće u lokalnim procesima donošenja odluka, unapređenja položaja osoba sa invaliditetom u Zaječaru  i uspostavljanja novih usluga u zajednici.

Prvi trening je već održan 10. i 11. novembra na kome su  predstavnici/predstavnice  tri odabrane organizacije, imali/imale su prilike da steknu nova znanja u oblasti upravljanja organizacijama i prikupljanja sredstava u lokalnim zajednicama, te da planiraju  svoj razvoj i aktivni doprinos ciljevima održivog razvoja. Serija treninga za organizacije planirana je da se realizuje do kraja novembra kada će početi priprema lokalnih kampanja u Zaječaru.

Podelite:
Preptlati me na ovu temu
Obavesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Održivi razvoj za sve

17 globalnih ciljeva

Vođeni ovim ciljevima, svi mi – vlade, preduzeća, civilni sektor i javnost – radićemo zajedno na izgradnji bolje budućnosti za sve.

0
Zanima nas vaše mišljenje – javite nam se u komentarima!x