U četvrtak, 28. oktobra 2021. godine, Ekonomski stub Platforme „Održivi razvoj za sve“ organizovao je onlajn radionicu sa predstavnicima lokalnog civilnog društva iz Pirota, na kojoj su predstavljeni i prodiskutovani dosadašnji nalazi i predlozi preporuka Platforme za Srednjoročni plan razvoja grada. Preporuke su izrađene na osnovu dosadašnjih istraživanja i razgovora sva tri stuba Platforme sa lokalnim akterima o prioritetnim merama i aktivnostima. Preporuke bi trebalo da doprinesu kvalitetu Srednjoročnog plana, te da obezbede uravnotežen društveni, ekonomski i ekološki razvoj.

U radionici su učestvovali predstavnici nekoliko organizacija civilnog društva, među kojima su Udruženje Stara planina, Pirgos, Udruženje žena Lav, Zvono Pirot, Zip centar, Žene juga, zatim  Ugovorne okružne privredne komore, kao i sva tri stuba Platforme „Održivi razvoj za sve“. Kao glavni zaključak radionice istaknuta je potreba za unapređenjem participativnosti civilnog sektora u procesu izrade lokalnih strateških dokumenata. Među ključnim izazovima grada Pirota iz perspektive civilnog društva, navedeni su nedovoljna međusektorska saradnja institucija, nedovoljna zastupljenost civilnog sektora u telima izvršne i zakonodavne vlasti, odlazak mladih i nedostatak omladinske politike uopšte.

Podelite:
Preptlati me na ovu temu
Obavesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Održivi razvoj za sve

17 globalnih ciljeva

Vođeni ovim ciljevima, svi mi – vlade, preduzeća, civilni sektor i javnost – radićemo zajedno na izgradnji bolje budućnosti za sve.

0
Zanima nas vaše mišljenje – javite nam se u komentarima!x