U periodu od 9. do 11. septembra 2021. godine u Požegi je održana prva aktivnost u sklopu projekta “Građani i lokalne samouprave zajedno ka ciljevima održivog razvoja” koji realizuje Somborski edukativni centar u partnerstvu sa Gradom Somborom, Opštinom Požega i Građanskom alijansom za socijalnu inkluziju GASI iz Požege.

Projekat se finansira iz Fonda za održivi lokalni razvoj koji je podržan od strane Švajcarske i Nemačke razvojne saradnje, a implementiran je od strane Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, u okviru projekta “Reforma javnih finansija – Agenda 2030”.

Kroz fond za održivi lokalni razvoj, projekat “Reforma javnih finansija – Agenda 2030” upravlja inicijativama, koje imaju za cilj da podrže inovativna rešenja u sektoru zdravlja i zaštite životne sredine, u skladu sa Ciljevima održivog razvoja (COR).

Prva aktivnost u sklopu projekta bio je inicijalni sastanak i dvodnevna obuka za predstavnike partnerskih OCD  i JLS na temu izrade lokalnih politika u skladu sa ciljevima održivog razvoja.

Tokom obuke predstavnici partnerskih udruženja i jedinica lokalne samouprave razmenili su iskustva i osnaženi su za izradu lokalnih politika u skladu sa ciljevima održivog razvoja, trendovima i primerima dobre prakse.

Događaju su pored predstavnika Somborskog edukativnog centar i Građanske alijanse za socijalnu inkluziju iz Požege, prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Sombora za oblast zaštite životne sredine – Siniša Borota, Nevena Rosić i Marija Jerković ispred Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave Sombor, Ivana Inđić i Slavica Petrović iz Opštinske uprave Požega, Vesna Čumić, članica Saveta za zdravlje Opštine Požega, kao i Ivan Novaković, zamenik predsednika Opštine Požega.

U narednom periodu u sklopu projekta predviđena je izrada Plana javnog zdravlja Opštine Požega kao i izrada Lokalnog akcionog plana zaštite životne sredine Grada Sombora. Izradi ovih dokumenata prethodiće sveobuhvatna istraživanja na području partnerskih jedinica lokalne samouprave.

Podelite:
Preptlati me na ovu temu
Obavesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Održivi razvoj za sve

17 globalnih ciljeva

Vođeni ovim ciljevima, svi mi – vlade, preduzeća, civilni sektor i javnost – radićemo zajedno na izgradnji bolje budućnosti za sve.

0
Zanima nas vaše mišljenje – javite nam se u komentarima!x