Stub životne sredine, u saradnji sa portalom Balkan Green Energy News, objavio je tekst Kako obezbediti kvalitetan život u gradovima koji se ubrzano šire?. U pitanju je još jedan u nizu analitičkih tekstova posvećenih različitim aspektima očuvanja životne sredine i zelenog razvoja.

U ovom tekstu možete pročitati na koji način se planira zeleni urbani razvoj i koji su Ciljevi održivog razvoja povezani sa ovim pitanjem, te saznati načine na koje načine neki od vodećih svetskih gradova planiraju održivu budućnost u ovom pogledu. Tekst takođe pruža pregled nekih od najznačajnijih inicijativa u Srbiji kada je u pitanju planiranje održivog urbanog razvoja.

Tekst Kako obezbediti kvalitetan život u gradovima koji se ubrzano šire? možete pronaći u sekciji Dokumenti. Tamo možete pročitati i ranije objavljene analize sa preporukama: Srbija – Evropski lider u zagađenju vazduha; Vode u Srbiji – Vredna blaga ili izvorišta zagađenosti; Trnovit put do održive proizvodnje i potrošnje i Angažovanje lokalne zajednice u borbi protiv posledica klimatskih promena.

Podelite:
Preptlati me na ovu temu
Obavesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Održivi razvoj za sve

17 globalnih ciljeva

Vođeni ovim ciljevima, svi mi – vlade, preduzeća, civilni sektor i javnost – radićemo zajedno na izgradnji bolje budućnosti za sve.

0
Zanima nas vaše mišljenje – javite nam se u komentarima!x