Nakon analiza Srbija – Evropski lider u zagađenju vazduha i Vode u Srbiji – Vredna blaga ili izvorišta zagađenosti, stub zaštite životne sredine izradio je i objavio analize Trnovit put do održive proizvodnje i potrošnje i Angažovanje lokalne zajednice u borbi protiv posledica klimatskih promena.

Analiza Trnovit put do održive proizvodnje i potrošnje usmerena je na izazove iz Cilja održivog razvoja (COR) 12 – odgovorna potrošnja i proizvodnja i u tom smislu obrađuje teme kao što su cirkularna ekonomija, eko dizajn i prevencija otpada. Sa druge strane, analiza Angažovanje lokalne zajednice u borbi protiv posledica klimateskih promena bavi se metodama borbe protiv posledica klimatskih promena na lokalnom nivou, a posebno obrađuje ulogu lokalnih saveta za bezbednost u čitavom procesu. Analiza se odnosi na COR 13 – očuvanje klime.

Analize Trnovit put do održive proizvodnje i potršnje i Angažovanje lokalne zajednice u borbi protiv posledica klimatskih promena možete pročitati u sekciji Dokumenti.

Podelite:
Preptlati me na ovu temu
Obavesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Održivi razvoj za sve

17 globalnih ciljeva

Vođeni ovim ciljevima, svi mi – vlade, preduzeća, civilni sektor i javnost – radićemo zajedno na izgradnji bolje budućnosti za sve.

0
Zanima nas vaše mišljenje – javite nam se u komentarima!x