U okviru 4. sednice Odbora za zaštitu životne sredine, održane 8. marta 2021. godine, na kojoj je razmotran Izveštaj o stanju životne sredine u Republici Srbiji za 2019. godinu, usvojen je predlog o održavanju javnog slušanja 22. marta 2021. godine u Narodnoj skupštini Repubike Srbije na temu: „Prečišćavanje voda i uloga lokalne samouprave u zaštiti životne sredine”. Ova iniciijativa potekla je od predsednika Fokus grupe za razvoj mehanizama kontrole procesa implementacije Ciljeva održivog razvoja, narodnog poslanika Milorada Mijatovića.
U diskusiji je učestvovala predstavnica stuba zaštite životne sredine, Lidija Radulović (Beogradski fond za političku izuzetnost) koja je predstavila Platformu „Održivi razvoj za sve”. Gospođa Radulović je u obraćanju priustnima iznela stav da „kao stub životne sredine smatramo da je svaki razgovor o prečišćavanju voda kao dela cilja održivog razvoja 6 jako važan i pozivamo sve aktere da se odazovu na širi dijalog o sprovođenju Agende 2030”. Celu sednicu Odbora za zaštitu životne sredine možete pronaći OVDE.
Podelite:
Preptlati me na ovu temu
Obavesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Održivi razvoj za sve

17 globalnih ciljeva

Vođeni ovim ciljevima, svi mi – vlade, preduzeća, civilni sektor i javnost – radićemo zajedno na izgradnji bolje budućnosti za sve.

0
Zanima nas vaše mišljenje – javite nam se u komentarima!x