Projektni tim Beogradske otvorene škole, u okviru Platforme „Održivi razvoj za sve“, izradio je publikaciju „Reč-dve o održivom razvoju“ koja obrađuje šest ciljeva održivog razvoja koji se odnose na pitanja zaštite životne sredine.

U pitanju su ciljevi 6: Čista voda i sanitarni uslovi, 7: Dostupna i obnovljiva energija, 12: Odgovorna potrošnja i proizvodnja, 13: Akcija za klimu, 14: Život pod vodom i 15: Život na kopnu.

Publikacija obrazlaže značaj ciljeva koji se odnose na zaštitu životne sredine, pojašnjava njihov sadržaj i daje pregled stanje u svetu i u Srbiji po nekim specifičnim pitanjima koja dati cilj obrađuje. Pored toga, kroz publikaciju su predstavljene i preporuke koje bi trebalo primeniti radi uspešnijeg sprovođenja Agende 2030 u Srbiji. Kada se radi o ciljevima održivog razvoja i Agendi 2030, koja predstavlja krovni dokument o održivom razvoju, od velike je važnosti da građani razumeju njihov sadržaj i prepoznaju značaj kako bi bili motivisani da se uključe u procese donošenja odluka ili da preduzmu neku konkretnu akciju. S tim u vezi, cilj publikacije je da približi građanima važne teme iz oblasti zaštite životne sredine koje su obuhvaćene pomenutim ciljevima održivog razvoja. Kompletnu publikaciju možete preuzeti OVDE.

Podelite:
Preptlati me na ovu temu
Obavesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Održivi razvoj za sve

17 globalnih ciljeva

Vođeni ovim ciljevima, svi mi – vlade, preduzeća, civilni sektor i javnost – radićemo zajedno na izgradnji bolje budućnosti za sve.

0
Zanima nas vaše mišljenje – javite nam se u komentarima!x